Ο Σεβασμιώτατος στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην ομώνυμη Ιερά Μονή Χρυσοπηγής Χανίων

Την Πέμπτη και Παρασκευή της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 9 και 10 Μαΐου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής Χρυσοπηγής Χανίων.

Με λαμπρότητα και μοναστηριακή τάξη, εόρτασε η Ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ζωοδόχου Πηγής, στη Χρυσοπηγή Χανίων την Παρασκευή 10 Μαΐου έ.ε. την Θεομητορική εορτή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου κηρύττοντας και το Θείο Λόγο, συλλειτουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού ο οποίος τον ευχαρίστησε για την λαμπρή παρουσία του στην Μονή.

Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Παν/τος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας, καθώς και πλήθος Κληρικών της Μητροπόλεως μας και άλλων Μητροπόλεων.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας πέριξ της Ιεράς Μονής,  με την Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοξένη και την αδελφότητα να ψάλλουν τα αναστάσιμα τροπάρια.

Σχετικά